Center for Research on Globalization: Новата мюсюлманска коалиция се цели в Карабах и Крим

 

13-та среща на върха на Организациите за ислямско сътрудничество (ОИС) в Истамбул разкри ключовите направления на външната политика на Турция- от Крим и Палестина до Нагорни Карабах, пише аналитик от авторитетната изследователска и медия организация  “Center for Research on Globalization” Брендън Турбевил,  позовавайки се на изявлението на бившия турски премиер -Ахмет Давутоглу в хода на проведената през април среща на мюсюлманските организации.

 

 

 

 

 

27

 

 

 

 

По мнението на аналитика, Турция открито заявява, че нейна цел се явява освобождението на тези » окупирани територии, принадлежащи на ислямския свят», като съвсем, не е случайно и участието на така нареченият лидер на кримските татари Мустафа Джемилев. Авторът на статията напомня, че в Истамбул с Джемилев са се срещнали както президента на Турция, така и президента на Азербайджан.

 

 

 

Брандън Турбевил също така смята, че новата » мюсюлманска бригада», за чието създаване обяви  Мустафа Джемилев в хода на срещата на върха на ислямските организации, ще се превърне в нова терористична група, чиято дейност ще бъде насочена срещу Русия в Крим.

Очаквайте подробности по темата в развитие.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...