Вашингтон не изпълнява обещанията си пред Москва за разграничаване на групировките  «Ахрар аш-Шам» и «Джейш ал-Ислам» от терористичната организация «Джебхат ан-Нусра», заяви в четвъртък представителят на Народния фронт на опозицията на САР Кадри Джамил.

 

«От момента на края на предишния рунд женевски преговори американците нееднократно заявяваха, че отрядите на умерената сирийска опозиция трябва географски да се разграничат от «Джебхат ан-Нусра», — защото по нея трябва да се нанесат удари. 

 

Регионалните съюзници, такива като Турция и Саудитска Арабия — не разрешаваха «Ахрар аш-Шам» и «Джейш ал-Ислам» да се разграничават от «ан-Нусра».

 

Американците не изпълняват обещанията си, които те дадоха пред руснаците относно това, че ще задължат «Ахрар аш-Шам» и «Джейш ал-Ислам» да се махнат от «Джебхат ан-Нусра», — каза Джамил на пресконференция в МИА «Россия сегодня».

 

Според него, това е станало факт, защото инициативата не е била възприета положително от регионалните съюзници на САЩ — Саудитка Арабия и Турция.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;