БРЮКСЕЛ, 19 май- Нюз Фронт. Днес в Брюксел външните министри на страните-членове на НАТО подписаха протокол за присъединяването на Черна Гора към алианса. За това, какво означава присъединяването към НАТО  за Черна Гора и Русия, коментира лидерът на Сръбската Народна Партия, Андрия Мандич.

 

 

 

 

34

 ( Андрия Мандич- един от лидерите на опозицията в Черна Гора)

 

 

 

Андрия, кой днес форсира влизането на Черна Гора в НАТО в оравителството и как реагира на това населението?

 

 

Към встъпването на Черна Гора в НАТО подтикват западните съюзници на Мило Джуканович. Те познават лостовете за управление на черногорския премиер. По време на двадесет годишното си управление Джуканович се занимава с криминален бизнес. Всичките му криминални афери са добре документирани от западните структури, които сега го държат и шантажират с тези компромати. НАТО намери начин да управлява Джуканович. А той, е принуден да изпълнява всичките им заповеди, превръщайки се в марионетка в ръцете на Запада и реализирайки деструктивни за самата Черна Гора процеси.

 

 

 

33

 

 

 

Гражданите на Черна Гора се съпротивляват на провежданата от правителството политика. Именно това предизвика и огромната вълна протести в Черна Гора. Десетки хиляди души излизат непрекъснато по улиците и площадите на малката Черна Гора, протестирайки срещу правителството на Мило Джуканович, което благодарение на това, че фалшифицира изборите, се намира на власт вече повече от 27 години.

 

При това, зад това правителство никога, нито веднъж, не е заставало реалното мнозинство от гражданите на страната. Излизайки на улични протести срещу правителството, черногорският народ изрази политическата си воля: ние настояваме за честни избори, и повярвайте ми, ако такива се проведат, ние знаем със сигурност, че Джуканович не би бил повече на власт.

 

 

 

 

(  кадри на един от масовите протести на народът на Черна Гора, който се бори активно и самоотверженно няколко месеца срещу натискът на Запада към страната и опитът да вкарат насила страната в агресивния блок НАТО- редакциите на News Front проведоха серия директни излъчвания по време на народните вълнения)

 

 

 

 

И заедно с това ще бъде спряна тази погрешна политика по интеграцията на Черна Гора в НАТО без съгласието на гражданите на страната, следствие на която, за съжаление, стана въвеждането на санкциите срещу Русия.

 

 

 

 

Подкрепата си в Парламента ( Скупщината) Мило Джуканович си осигури, поощрявайки корупцията. Корупцията се превърна в съществена част от системата на управление именно при управлението на Джуканович.

Ние като опозиция, като демократичн фронт- сме дълбоко убедени, че днешната Черна Гора се намира буквално на ръба на пропастта- встъпването на страната в НАТО ще доведе до трагични последствия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние при никакви обстоятелства няма да влезем доброволно в НАТО. Защото гражданите на Черна Гора са против и неискат.

Ние настояваме за провеждането на референдум, с който да бъде предоставена възможност на гражданите да решат: искат ли да виждат страната си в състава на НАТО или не.

 

 

 

 

 

За какво на алианса НАТО му е нужна Черна Гора?

 

 

НАТО  е крайно заинтересувано в Черна Гора. Черна Гора фактически остава единствената, в северната европейска част на средиземно море, която още не е влязла в алианса. Испания, Франция, Италия, Хърватия- членове на НАТО, а ние сме като незапълнен отрязък ( част от пъзела). И след това на картата, отново имаме членове на алианса-Албания, Гърция, Турция, България и така, всички почти до Сирия. Черна Гора е единствената страна в средиземноморието, която още не е в алианса. НАТО е заинтересувано от нашата територия, от нашето море.

 

 

 

Предполагам, че НАТО би използвало Черна Гора на първо място в транспортната си логистика. За НАТО е важно да свърже Хърватия и Албания, които вече са членове на НАТО и още една очевидна цел- пълното обграждане на Сърбия от страни членки на алианса.

 

Днес със Сърбия ни обединява една съдба и сега, и след десетки години: същите хора, които извършваха страшните си военни престъпления в бивша Югославия, имат наерение да завземат една част, от тази някога единна страна, по измамен начин , и въпреки волята на гражданите й, без референдум, просто да вкарат страната в НАТО.

 

 

Какво обединява днес Руската Федерация и Черна Гора?

 

 

Ние, черногорци- сме православни, ние сме славяни. Ние възприемаме Русия и руския народ като най-близки за нас. А за Русия Черна Гора и Сърбия сме най-близките страни в Европа. И смятаме да пазим тази близост като светиня, останала като наследство от нашите предци.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;