Време е президентът на Украйна Петро Порошенко да спре да се разпорежда с територията на други държави, в частност с територията на руския Крим, заяви вице-премиерът на правителството на полуострова Руслан Балбек пред РИА Новости.

 

По-рано Порошенко по време на мероприятие в чест на 72-та годишнина от депортацията на кримските татари заяви, че ще инициира промени в конституцията на Украйна. В частност, става дума за създаването на кримско-татарска автономия.

 

«Кримските татари разглеждат подобни думи като поредния опит да се спекулира с техните чувства. Никакви нито политически, нито юридически последствия от решенията на президента на друга страна, който няма никакво отношение към Крим, няма да има, това е само провокация», — каза Балбек.

 

Според него, всички гръмки обещания от страна на Киев целят само едно — да въздействат психологически върху хората, за да формират протестно отношение.

 

«Киевската власт разглежда кримките татари като разменна монета в геополитическата и идеологическата битка на Запада с Русия»,- подчерта Балбек.

 

Той припомни, че киевската власт вече е имала над 20 години, за да предприеме каквото и да е по отношение на кримките татари, но до момента татарите в Крим са получили от евромайданците  «кръгла нула».

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;