Сирийската армия и опълченските отряди атакуваха във вторник позиции на терористите на височините на Тел — Савван, на юг от газовото находище Шаер (120 км на изток от Хомс). Войските настъпват по южното и западното направление и се намират на 5 км от Шаера.

 

Целта на операцията е да се върне контролът над завзетото в началото на май от терористичните банди на “Ислямска държава”най- голямо газово поле на Сирия, предаде Взгляд.

 

По информация на ТВ кнала, придвижването на правителствените сили върви бавно — подходите към Шаера са минирани от терористите. Сирийските военно-въздушни сили и реактивната артилерия нанасят интензивни удари по крепостта на бандитските групировки на височините Тел-Авамид, разположени на югозапад от полето Шаера.

 

Едновременно с това, се провежда операция по освобождаването на съседното нефтено и газово находище Махр, където военните изтласкаха бандитите от височините Тел-Замля.

 

В сводките на командването на Сирийската армия се споменава, че “терористите са понесли значителни загуби в жива сила и техника”.

 

News Front -България

Тагове: ; ; ; ; ;