Ръководителят на международната информационна агенция News Front Константин Книрик, отреагира на заявлението на полският президент за нежеланието на НАТО да води «студена война» с Русия.

 

По-рано, президентът на Полша Анджей Дуда, заяви, че Полша не е заинтересувана в «студена война» между НАТО и Русия.

 

 

knyrik2

 

 

 

 

«Ние имаме нужда от целенасочен диалог, за да намалим риска от грешки, да избегнем конфликтите и да увеличим предсказуемостта в нашите отношения»,-предаде информационна агенция PAP думите на полският президент в хода на визитата в Италия.

 

 

 

» Странно, как може да се правят толкова цинични заявления»,- написа Константин Книрик в Facebook.

 

 

Ръководителят на Информационна Агенция News Front припомни, че Полша граничи с Украйна, и е била е една от страните в първите редици подкрепящи дестабилизацията на ситуацията с Майдана в Киев, а после и в цялата страна.

 

 

 

 

«Полските спецслужби са именно едни от тези, които водят непосредствена подготовка към » студена война» на страната на НАТО, и именно полските официални власти бяха поели голяма част от спецоперациите по окупацията на Украйна, а именно тези действия провокират напрежение в отношенията на Запада и Русия. Именно полските наемници и ЧВК( Частна Военна Компания, англ.Private military company) , курирани от НАТОвските инструктори, баха първите, които осъществиха военна агресия срещу мирното население на Донбас»- написа в профила си Константин Книрик.

 

 

 

 

Той също така припомни и за решението на полските власти да разрушат съветски паметници от времената на Великата Отечествена война.

 

 

 

 

» Сега именно полските власти правят всичко за унищожаването на историческата памет, пренаписват историята ни и са едни от главните агенти в информационната война срещу Русия. А Информационната война е и основна част от така наречената «студена война»,- добави ръководителят на News Front.

 

 

 

Възмущение предизвиква също така разполагането на бази за противоракетна отбрана (ПРО) на полска територия и предстоящата среща на върха на НАТО.

 

 

 

» Въобще да не говорим за разполагането на базите, ПРО и провеждането на срещата на върха на НАТО на 8-9 юни, именно в Полша, която по оценките на всички специалисти ще е насочена изключително срещу Русия. На тази среща ще бъде най-русофобският дневен ред, именно тази среща ще бъде и един от етапите на съвременната хибридна «студена» война»- резюмира Константин Книрик.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;