ПОДГОРИЦА, 18 май- Нюз Фронт. Председателят на Демократическата народна партия в Черна Гора Милан Кнежевич обнародва резултатите от изследването направено в балканската страна, които ясно показват: болшинството на гражданите са против встъпването на страната в агресивния военен алианс, а само по-малко от една четвърт са на мение, че това решение би могло да се вземе без провеждане на референдум.

 

 

 

 

1.1

 

 

 

На въпроса » Смятате ли, че Черна Гора трябва да стане член на НАТО? положителен отговор са дали 45,3%, докато 54,7% от запитаните са категорично против. 

« Трябва ли това решение да се приема с референдум? 57 % отговарят с да, 18,2 % се затрудняват да отговорят, 23, 2 % смятат, че не е необходим референдум.

 

 

 

nato-2

 

 

Във връзка с това лидерът на ДНП задава въпроса: от чие име властите на страната подписват протокол за встъпване в НАТО. Също така политикът изрази мнение, че прибързаността с вземане на толкова важно решение, е свързана именно с това, че ръководството на страната е наясно с настроенията на гражданите.
Този петък се планира подписване на протокол за встъпване на Черна Гора в НАТО, който след това трябва да бъде ратифициран от всички страни-членки на алианса.

В НАТО  са обезпокоени от политическата ситуация в Черна Гора в навечерието на подписването на протокола, заяви днес генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг. По негови думи в страната е необходимо създаването на условия за провеждане на демократични избори.

 

 

 

nato-fasisti...

 

 

 

Въпреки това, Столтенберг потвърди, че на 19 май ще бъде подписан протокол с премиерът МилоДжуканович за встъпването във военния блок. Когато протоколът бъде ратифициран от всички страни-членки на алианса, Черна Гора може да стане пълноправен участник на алианса, въпреки волята на народа и масовите антинатовски и антиправителствени протести.

 

 

Генералният секретар на НАТО също така нарече » необосновани» предупрежденията на Русия, че подобна стъпка нарушава съглашението за неразширяването на НАТО  на изток.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;