Италианският депутат Стефано Валдегамбери в ексклузивно интервю за Лайф, разказа,че е създал резолюция за снемане на санкциите срещу Русия по молбаа многобройни жители на Венеция.

 

 

“Ние искаме да имаме стабилни икономически отношения с Русия и добри отношенияс президента Путин. Ние искаме правата на жителите на Крим да бъдат международно признати от световната общественост и всички да признаят референдума в Крим. Ние искаме самоопределението на хората и техният избор да бъдат приети”, — каза Валдегамбери.

 

Той каза също така, че заради санкциите е пострадала цяла Италия и заради санкциите е изгубила около 4 милиарда евро. Само във Венеция, загубите възлизат на 600 милиона евро.

 

“Последствията от ембаргото се отразиха много силно —  в моя регион, например, проблемът с обезценката и конкурентноспособността на стоките е голям. Преди, шсички доставки отиваха в Русия, затова ние държим санкциите да паднат”, — добави депутатът.

 

Стефано Валдегамбери е уверен, че резолюцията, която е създал ще повлияе на предстоящия референдум по въпроса за санкциите срещу Русия.

News Front -България

Тагове: ; ; ; ; ; ;