Триста и шестима едри собственици от деловите и промишлените сфери на Великобритания се обърнаха към населението на страната с открито писмо, в което призовават народа да гласува за излизането на страната от Евросъюза на бъдещия референдум, за да може страната да продължи се развива.

 

В писмото, което е публикувано във в. Telegraph, се казва, че “конкурентноспособността на Великобритания

се срива от членството в търпящия крах Евросъюз”.

 

“Година след година, Евросъюзът купува все по- малко стоки от Британия защото икономиката в страните му стагнира, милиони хора остават без работа. По мнение на Марвин Кинг, бивш ръководител на Английската Банка, “еврото мове да се взриви”, се казва в обръщението.

 

Бизнесмените, които са се подписали под призива, заявяват, че бизнесът във Великобритания би се развивал по– интензивно извън ЕС, да излиза на нови пазари и да създава нови работни места.

 

Писмото е подписано от представители на компании от сферата на услугите, инвестициите, информационните технологии, леката и тежката промишленост, СМИ. сред които Reebok, Euro Strategies, Bloomberg New Energy Finance, Powell Engineering UK, Calcot Hotels и други.

 

Референдумът за по- нататъшното членство на Обединеното Кралство в съства на ЕС ще се състои на 23 юни. Това решение беше подкрепено от правителството. след като на съвещание в Брюксел, наскоро беше съгласуван пакет от отстъпки за Британския парламент от страна на ЕС.

 

News Front — България

Тагове: ; ; ; ; ; ;