ВАШИНГТОН, 18май – Нюз Фронт. Санкциите срещу Русия излизат 10 пъти по-скъпо на Евросъюза, отколкото на САЩ, смята изпълнителният директор на Транслатлантическата академия и експерт на Германския фонд Маршал Стефан Сабо.

 

 

 

 

4

 

 

 

 

» Търговията на ЕС с Русия падна от 326,5 милиарда евро през 2013 година до 210 милиарда евро към 2015 година, докато американската търговия с Русия се понижи от 38,2 милиарда до 23,6 милиарда долара»- пише аналитикът в статията си публикува на сайта на фонда Маршал.

 

 

 

 

Авторът разглежда политиката на Евросъюза по отношение на Русия като » чиста демонстрация на западна солидарност».

Впрочем, Европа не е съвсем единна по въпроса за санкциите. Така, регионалния парламент на Венеция на 18 май ще разглежда резолюция по въпроса срещу въведените ограничения, в която също така се говори и за признаването на правото на Крим за самоопределяне.

 

 

Външният министър на Италия заяви, че резолюцията не се явява позиция нито на страната, нито на региона. Но аналитиците не изключват, че инициативата на Венеция може да доведе до намаляне на антируските санкции и повдигането на въпроса за пълната им отмяна.

 

Очаквайте подробности по темата в развитие.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;