Щабът на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп отмени планираното интервю с журналист, защото той говорил на испански, съобщава новинарският портал BuzzFeed , позовавайки се източник, запознат със ситуацията.

 

Съобщава се, че нещатният кореспондент на TV Azteca аржентинецът Маркос Ступененго е пристигнал в Тръмп-тауър, за да проведе планираното интервю с неговия собственик. Журналистът очаквал събеседника си, когато телефонът му звъннал. Ступенненго отговорил на позвъняването на испански. След което сътрудниците от офиса на Тръмп заявили на журналиста, че нямат интерес от това интервю.

 

«Мога да потвърдя, че за 13 години журналистическа дейност с мен са се случвали и по-лоши неща», — коментира инцидента кореспондентът.

 

Както съобщава източникът,  Тръмп по-късно се извинил пред Супененго, казвайки, че не е знаел за случилото се.

 

Щабът на милиардера не е коментирал инцидента. Порталът отбелязва, че това съвсем не е първият подобен инцидент с участието на милиардера и испаноговорящи представители на средствата за масова информация.

 

След инцидента кореспондентът интервюирал кандидата за президент на САЩ от демократите Хилъри Клинтън в нейния офис.

 

След като всички останали кандидати-републиканци се отказаха от президентската надпревара Тръмп  фактически е единственият кандидат за президент от Републиканската партия в САЩ. Изборите за президент на САЩ ще се състоят на 8 ноември.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;