ВИЕНА, 17 май- Нюз Фронт. Анкара вместо голословно отричане,е длъжна да потвърди в Съвета за Сигурност на ООН своята непричастност в подкрепянето на бойците в Сирия, заяви главата на руското външно министерство Сергей Лавров.

 

 

 

49

 

 

 

 

» Нашите турски съседи и в Съвета за Сигурност към ООН казаха, че всичко това са чиста проба измислици, и днес турският министър, когато аз напомних за това, потвърди, че те категорично отричат всичко, което е написано там. Но там са приведени названия на населени пунктове, названия на турски организации, които са въвлечени в тези процеси и много други факти. Поради това, навярно, вместо голосовно отричане, би било по-добре,  Турция да се обясни пред СС на ООН, защо това не е вярно. А ако изведнъж се окаже, че това все пак, е истина, ако Турция не може със собствени сили да пресече подобни злоупотребления, да поиска помощ»- каза дипломат номер едно на Русия.

 

 

 

 

» Ние не се опитваме да злорадстваме, не се опитваме да отмъщаваме на никого. Ние искаме постигане на главната цел, а именно решаване на сирийската криза по мирен политически път»,- добави Лавров.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;