МВнР на Полша нарече «несправедливи» думите на екс-президента на САЩ Бил Клинтън, според когото, Варшава и Будапеща са решили, че «демокрацията е твърде неудобна за тях».

 

Клинтън в петък държа реч по време на предизборната кампания на своята съпруга Хилъри в сградата на колежа в Ню Джърси. Освен всичко останало, той заяви, че Полша и Унгария са «две страни, които никога не биха били свободни, ако не бяха Съединените Щати» — «сега те са решили, че демокрацията е твърде неудобна за тях».

 

«Дайте ми авторитарен ръководител и дръжте чужденците по-далече. Звучи ли ви познато?», — попита Клинтън, намеквайки за риториката на другия кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

«Становището на Клинтън е несправедливо, но ние разбираме, че то е направено в контекстна на вътрешната предизборна кампания на САЩ…Искам да подчертая, че това не е официално изявление на управляващата САЩ администрация, с която ние съвместно се готвим за юлската среща на НАТО във Варшава», — коментира думите на Клинтън прессекретарят на полското МВнР Рафал Собчак, предаде Polsat News.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;