Венеция (Италия), 16 май — Венецианските парламентаристи на 18 май ще проведат заседание, на което ще се обсъждат въпросите за признаването на Крим в състава на Руската Федерация и прекратяване на санционното противостояние с Москва. Инициатори на обсъждането на тези въпроси са 25 депутати.

 

 

 

9

 

 

Според мнението на инициативната група, ръководството на ЕС е приложило политика на двойни стандарти по отношение на волеизлиянието на населението на Кримския полуостров. В случай на признаване на законността за влизането на Крим в състава на Руската Федерация, въпросът ще бъде повдигнат и в парламента на Италия.

 

» Те напълно игнорират почти единогласно волеизявление, както на кримския народ, така и на парламента, а също така и историческите у културни съставляващо, способстващи също за този избор»,- се говори в резолюцията на парламентаристите.

 

 

Интересно е да се отбележи, че във Венеция в дните от 16 до 21 март 2014 беше проведено гласуване на местните жители за отделянето на Италия и създаването на независима република Венеция. Тогава за излизането от състава на страната гласуваха 89% от участващите избиратели. Обаче това начинания не донесе никакви юридически последствия.

 

 

 

 

Въпросът за признаването на Крим за руски придобива все по-широка актуалност в последно време. Очаквайте подробности и развитие по темата.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;