Журналистът Станислав Назаров потвърди информацията, че украински силоваци са стреляли по снимачната група на телевизия  «Россия» по пътя Донецк-Горловка.

 

По-рано Министерството на самопровъзгласената Донецка народна република съобщи, че в неделя вечерта журналисти от телевизия  «Россия» са попаднали под минометен обстрел в района на ясиноватския блокпост. Според министерството, в резултат на инцидента журналистите не са пострадали.

 

«Най-горещата точка в Донбас е районът на населеното място Асиноватая — снимачна група стигна до там пеша, беше съпроводена от бойци от специалните части на ДНР», — каза Назаров, чийто думи се цитират от сайта  «Вести.ру».

 
 Според журналиста, украинските силоваци са открили огън от миномет с калибър не по-малко от 82 мм, гранатомети и стрелково оръжие.
Обстрелването е било извършено от страна на голям укрепен район в Авдеевка.
«Вести.ру» отбелязва, че журналистите на били спасени от опълченците на ДНР, които са ги прикрили с телата си и бързо са ги извели от опасната зона.
В момента руските журналисти се намират на безопасно място.
Източникът отбелязва, че украинските силоваци със сигурност са знаели, че стрелят по руски журналисти, защото преди стрелба обектите винаги се засичат чрез съответните наблюдателни средства.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;