Министърът на външните работи на Германия Франк Валтер Щайнмайер заяви, че участието на Русия в крупни международни форуми се явява необходимост за Запада. Немският дипломат смята, че в кризисни времена са от особено значение вормати на срещи, способстващи конструктивен диалог.

 

 

 

11

снимка: Reuters

Един от подобните конструктивни формати Щайнмайер нарича срещите от формата G-8. Главата на немското външно министерство заяви, че всички индустриални държави трябва да бъдат заинтересувани от връщането на Русия във формата на осмицата.

А и няма исторически примери, доказващи, че изолацията на неугодни страни неутрализира международното напрежение, за това е необходимо търсенето на изход на масата за преговори.

В същото време, немският дипломат за пореден път свързва свалянето на мнимата изолация от Русия с изпълнението на Минските споразумения. Явно, отново трябва да се припомня на Щайнмайер, че Русия е инициатор на минските споразумения, но не може тя да ги изпълнява, тъй като не се явява страна от конфликта.

 

Двойнствеността на европейските политици започва вече да изморява. Говорят веднъж за диалог и обща преговрна маса, а после отново прехвърлят цялата отговорност за това на марионетния режим в Украйна, който сам няма понятие какво ще изпълнява утре, а какво не.

 

 

 

В това се проявява цялата детска несамостоятелност на европейските елити. И искат да дружат, но големия чичо Сам не дава.

Непосредствено Щайнмайер буквално крещи за необходимостта от помощ от страна на  Русия, обаче силното проамериканско лоби в Европа не му дава да каже нещо повече, и най-важното- да пристъпи от думи към дела.

 

Немският дипломат отбелязва ръста на противодействие на антируските санкции в ЕС. Щайнмайер иска да постигне единна позиция по въпроса за санкциите в Евросъюза, тоест — пълната им отмяна.

 

 

Обаче бавните темпове на Европа в борбата с американската окупация и съобразяването с интересите на НАТО работи срещу възстановяването на взаимоизгодни отношения между Русия и Европа, с което се нивелират старанията на отделни европейски политици. Европа сякаш не разбира, че Русия може да мине без Европа, но Европа без Русия е просто обречена.

 

 

 

» Ние забравяме, защо е в нашите собствени интереси привличането на Русия към международно партньорство и споделяне на отговорностите»,- казва немският министър

 

 

Русия е нужна на Европа за решаването на глобални проблеми и задачи. Европа е въвлечена в близкоизточните авантюри на САЩ, а сега не може да се справи с последствията от тези авантюри.

 

 

Русия е нужна на Европа за решаването на бежанската криза, за стабилизацията на ситуациите в Сирия и Либия, за недопускането на голяма световна война- тоест за съхраняване на световния мир. И ако даже, Европа и голямата част от страните в нея разбират тази остра необходимост, американския натиск задушава всеки опит за постигане на такава стабилност и близост с Русия. Може би европейската воля на политиците да не е достатъчна за да бъде изразена волята на гражданите, но все по-често и по-силно се чувства подкрепата и желанието на европейските народи от близостта с Русия.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;