Депутатът от регионалния парламент на Венеция  Стефано Валдемгамбери, автор на резолюцията по свалянето на антируските санкции, заяви в екслузивно интервю за изданиято L!FE, че е създал резолюцията по свалянето на антируските санкции заради многочислените молби получени от жителите на Венеция.
10

 

 

 

» Ние искаме да имаме стабилни икономически отношения с Русия, добри отношения с президента Владимир Путин. Ние искаме правата на жителите на Крим да бъдат признати от международната общност, да бъдат признати резултатите от кримския референдум. Искаме самоопределянето на жителите на Крим и техният избор да бъдат приети,- каза Валдегамбери.

 

 

 

 

 

24

 

 

Също така той добави, че заради въведените санкции по отношение на Русия е пострадала цяла Италия и е загубила заради тях около 4 милиарда евро. Загубите само са Венеция съставят 600 милиона евро.

 

 

» Последствията от ембаргото се отразиха много силно на икономиката, например в моя регион възникнаха големи проблеми с обезценяването на стоките и тяхната конкурентноспособност. Защото всички основни доставки отиваха за Русия, именно за това ние искаме да постигнем свалянето на санкциите»,- добави депутатът.

 

Стефано Валдегамбери е уверен, че резолюцията, която е създал, ще повлияе на предстоящият референдум по въпроса за санкциите по отношение на Русия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;