В Интренет изтече снимка, на която се вижда дядото на Джамала, когото «тиранинът» Сталин преселил в Киргизстан.

 

Това е вторият от ляво на дясно.

 

Това е «мирният гражданин», дето несправедливо бил изселен.

 

Всъщност, нацистките дивизии, съставено от татари, са избили между 200 и 300 хиляди руснаци по време на окупацията на Крим.

 

При масови военни престъпления е много трудно да се докаже кой точно войник какви зверства е извършил. Т.е. не може директно да се каже, че дядото е убиец на невинни.

 

Но един друг факт го въвлича в отговорността.

 

Тези дивизии са били изцяло доброволни, Хитлер никого не е заставял да влиза в тях. Т.е. след като си бил в такава военна част, носиш отговорност за всичко, което въпросните части са направили, дори и един е направил по-малко зверства, а друг — повече.

 

Между впрочем, през 1944 г. не е първото преселване на въпросния етнос.

 

След Кримската война (1856), голям брой подобни хора са изселени от Крим и са заселени в България от османската власт. Те са известни като «черкези». Заради това, че водят разбойнически начин на живот, нищо не работят, а само тероризират населението, се покачва напрежението в Подбалкана, където са заселени.

 

После по време на Априлското въстание, именно черкезите са най-жестоки в потушаването му. Можем да допуснем какви са ги вършили под крилцето на Хитлер в Крим.

 

В памет на въпросния дядо, и в подкрепа на нацистките наследници в Киев, Евровизия връчи първо място на фашистката песен.

 

Въпреки съвсем различно гласуване на европейските граждани…

ГН