Правителството на Бразилия разглежда въпроса за продажбата на част от държавните активи, включително пощенските компании, транспортните холдинги и застрахователните компании, съобщава вестник Globo, позовавайки се на обкръжението на изпълняващия длъжността президент Мишел Темер.

 

Правителството предприема мерките, за да привлече капитал и да рационализира държавния сектор, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на бразилския вестник.

 

Правителството на Темер работи над списък от компании и сектори, чиято част ще бъде продадена най-напред. Според данни от местна телевизия, такива компании могат да бъдат пощенската служба на Бразилия Correios, монетният двор Casa de Moeda, застрахователната компания Caixa Economica Federal и различни пристанищни служби.

 

Освен това, разглежда се въпросът за частична приватизация на националния оператор на аерогара  Infraero и над 200 неголеми компании, принадлежащи на държавната енергийна компания Eletrobras.

 

Пред нощта в четвъртък сенатът (горната палата на парламента) на Бразилия с 55 гласа срещу 22 подкрепи продължаване на процедурата по импийчмънт на Дилма Русеф. Това означава, че държавният глава напуска поста си за 180 дена, а нейните задължения започна да изпълнява вице-президентът Мишел Темер. Той вече сформира ново правителство.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;