Американският портал Washington Examiner обнародва информация, че САЩ имат намерение да създадат федерална агенция «за борба с руската и китайската пропаганда».

 

Инициатор на идеята за борба с основните геополитически конкуренти е членът на Конгреса от Републиканската партия Адам Китцингер.

 

«Създаването на агенцията ще предостави на САЩ уникалната възможност да се насочи мощен поток от истина, гарантираща световната стабилност и предотвратяваща конфликтите», — убеден е политикът.

 

В законопроекта се отбелязва, че Русия и Китай използват многобройни инструменти за пропаганда, за да занижат световното влияние на САЩ. Според документа, в Държавния департамент на САЩ ще бъде създаден Център за информационен анализ, който «ще се противопостави на информационната пропаганда и дезинформация».

 

Основно внимание ще бъде отделено на пропагандата, насочена срещу националната сигурност на САЩ, —  така е обосновал замисъла г-н Китцингер.  — Чрез дезинформацията си Русия подрива интересите на САЩ в Украйна, съдейства за разпространението на нестабилност в редица страни. Създаването на агенцията ще даде на САЩ уникална възможност да се насочи срещу нея мощен поток от истина, гарантирайки световна стабилност и предотвратяваща конфликтите».

 

Съавтор на законопроекта е Тед Лю. Той добавя, че чуждестранната пропаганда не само разпространява антизападни настроения, но и манипулира обществените възприятия, работи срещу демокрацията и подрива интересите на САЩ. До момента за създаването на «министерството на истината» са се подписали 10 конгресмени от двете партии. Явно под събаряне на «западната демокрация» конгресмените от САЩ разбират спряната от ВКС на Русия в Сирия скотобойна, която водеха местните кланове, натовската войска и терористите, която кървава междуособица отново бе сътворена от САЩ.

 

На този етап е трудно да се каже как точно ще функционира новото министерство, създавано по «законите на Гьобелс», защото общо взето им знаем репертоара —  вече сме виждали съществуващите прояви на пропагандната паяжина, която хвърля цитаделата на истинската демокрация във всички 20 страни от НАТО. Три от тях са в Прибалтика: Естония се занимава с киберсигурността, Литва — с енергийната сигурност, Латвия — със стратегическата комуникация на НАТО.

 

За България дори няма да отварям дума, защото тук некадърността на евроатлантиците ги постави отвсякъде в «джаза» на народната любов…

 

Т.е. пропагандата е мощно оръжие, но ако се ползва неумело, с него можеш не просто да се опиеш, да паднеш под масата, но дори да се самоубиеш, т.е. да сътвориш добра услуга на врага.

 

 

Само не ми е ясно, при целия ураган, който произвеждат USAID, «Гласът на Америка» и т.н. , така наречените руски «агенти» при нулеви разходи защо получават такъв огромен и мощен антиамерикански ефект в страната ни и в целия свят?!

 

 

Всъщност, ясно ми е — защото гласът на истината, господа атлантици, НЕ се купува, нито се продава.

 

Истината си проправя сама път през шубрака.

 

Достатъчно е само самоотвержените «бойци на народния фронт», т.е. всички вие, да й отворите лекичко вратата.

 

Скръъъц.

 

ТТ 🙂

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;