В Солун се провежда среща на комунистическите и работническите партии от Балканите с тема „Опасната роля на Европейския съюз и НАТО на Балканите, монополистическата конкуренция, водещи към империалистическа война, ръст на бежанските потоци, национализъм, и отговорът на Народа“.

 

Приветствие поднесе Сотирис Зарианопулос – от страна на организацията на регион „Централна Македония“ на Комунистическата партия на Гърция в Солун – домакините на събитието.

 

Срещата започна с изказване на Генералния секретар на Комунистическата партия на Гърция Димитрис Куцумбас.

 

Пред участниците анализ на ситуацията на Балканите направи Председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов.

Изказвания имаше от страна на представителите на Комунистическата партия на Албания, Комунистическа партия на България, Социалистическата работническа партия на Хърватска, Комунистическата партия на Македония, Румънската социалистическа партия, Обществената партия на Румъния, Нова комунистическа партия на Югославия, Комунисти на Сърбия и Комунистическата партия, Турция.

 

Тази вечер участниците в балканската среща на комунистическите и работническите партии ще посетят митинг на Комунистическата партия на Гърция в центъра на Солун, посветен на 80-годишнината от деня на въстанието на солунските работници от 1936-та година.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;