По време на срещата си с комисаря от Европейския съюз по въпросите за миграцията Димитрис Аврамопулос Петро Порошенко призова да се засилят санкциите срещу Русия.

 

Както пише «Кореспондент», според украинския президент, ограниченията трябва да се въведат заради «значителното влошаване на ситуацията около правата на кримките татари в Крим».

 

«Беше отбелязано за пореден път, че санкциите на ЕС по отношение на Руската Федерация ще действат до пълното изпълнение от страна на Москва на минските договорености и възстановяване на териториалната цялост на Украйна, включително Крим», — заяви Порошенко.

 

Украинският президент добави също, че в така създадената ситуация действието на санкциите на ЕС срещу Русия трябва да бъдат продължени и самите санкции — съществено засилени.

 

Във връзка с това Порошенко поздрави Европарламента с одобрената резолюция около спазване правата на кримските татари в Крим.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Nеws Front не споделя съжденията, съдържащи се в материала, а само информира читателите си за трайните поражения, нанесени върху някои държавни и европейски ръководители.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;