От началото на годината в Германия са регистрирани вече 45 случая на подпалване на центрове за разполагане на бежанци, съобщи ръководителят на Федералното министерство на полицията на Германия Холгер Мюнх.

 

«Преди всичко ни безпокои нарасналото число на случаи на насилие. Тази година вече има 45 подпалвания», — заяви Мюнх в интервю за изданията от медийната група Funke.

 

Според него, преобладаващата част от престъпленията срещу бежанците са извършени от лица от мъжки пол, почти 80 % от престъпниците живеят там, където са извършили престъпленията си.

 

Нараснал е броят на престъпленията в интернет на базата на ненавист към бежанците.

 

 

«Броят на престъпленията, които сме регистрирали през 2015 година, за година нарасна три пъти и е в рамките на 3 хиляди случая. Допускаме, че словесните оскърбления могат да са предвестник на нападения над бежанци. Често думите предшестват действията», — добави той.

 

Понастоящем полицията не разполага с данни за ултрадесни екстремистки структури, действащи не локално и организиращи нападения над бежанци.

 

«Но имаме предвид риска от формиране на престъпни или дори терористични организации, не изключваме тази заплаха и я възприемаме много сериозно», — каза Мюнх.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;