В Германия до 300 хиляди души могат да изгубят работата си заради антируските санкции, заяви главният редактор на немското ежемесечно новинарско списание  ZUERST! Мануел Оксенрайтер.

 

 

6

 

По негови думи, на първо място заради ограниченията страдат компании, чиито продукти са изнасяни за руския пазар. Към тях се отнасят например автомобилния концерн Mercedes-Benz, производителят на битова техника Bosch и козметичната компания Schwarzkopf & Henkel.

 

-Тези стоки имат репутация на много качествени. За това и се отличават с голямо търсене, и вероятно, повече, отколкото аналозите произвеждащи Китай й Индия. Но Русия лесно може да замени вноса от Германия с други държави- даже по-лесно, отколкото Германия може да намери нов пазар, — смята немския аналитик.
Цифрата 150 хиляди германци, които могат да останат без работа заради санкциите, беше озвучена от Асоциацията на икономиката на Германия, специализирана в изучаването на деловите отношения с Русия и Изтокът като цяло. По оценките на Оксенбайтер, тази цифра е занижена в 2 пъти.

» Компаниите ще бъдат заставени да преразгледат икономическата си политика за близките години. Тези, компани, които се занимаваха с износ за Русия, ще съкратят производството си: ако не могат да изнасят продукцията си за Русия, то за какво им е да произвеждат толкова продукция, знаете че руския пазар е действително огромен, както и самата Русия»,- коментира експертът.

 

 

Припомняме, че и Долна Австрия настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, както и все повече европейски страни се обявяват против вредната санкционна политика.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;