Четирима бойци от Ислямска държава се намират на лечение в районната болница Ерсин Ерслан в турския град Газиантеп, съобщи Sputnik, позовавайки се на работещ в болницата.

 

Според медицинското лице, сутринта на 5 май четирима ранени на сирийската граница джихадисти са били транспортирани в болницата. Всички те са с рани от куршуми, които не представляват заплаха за живота им. Хоспитализацията и лечението на терористите от ИД не са били документално фиксирани в регистратурата.

 

«Считам, че ръководството на болницата не иска обществеността да разбере, че тези хора се лекуват тук. Лекарите и медицинския персонал на болницата не искат да лекуват бойците от ИД, защото някои от медиците са родени в Килис, който всеки ден се подлага на ракетен обстрел от сирийка територия, контролирана от ИД», — заяви медицинският работник.

 

По-рано турските граничари откриха огън по чуждестранни бойци от ИД, опитващи се незаконно да пресекат сирийската граница в района Огузели в провинция Газиантеп. В резултат на престрелката са убити 3-ма терористи, 11 са ранени.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ;