Вчера 11 май президентът на Русия Владимир Путин даде старт на четвъртата линия на енергомоста Кубан-Крим. Сергей Аксьонов отбеляза, че поръчението на руския президент е било изпълнено по-рано от зададения график. Благодарение на тясното взаимодействие с федералните органи на властите, и лично с президента Владимир Владимирович Путин Крим вече е обеспечен с електроенергия в пълен обем.

 

16

 

 

Включването на втория етап на енергомоста увеличава мощността на потока на електоенергия от Кубан в Крим до 800 МВт.

Съединението на енергосистемите на Крим с Единната енергосистема на Русия е напълно завършена. Електроенергията от континента се доставя по четири кабелно-въздушни линии на подстанциите Кафа и  Камыш-Бурун.

 

 

 

17

 

18

 

Всички жизненоважни обекти и структури, социалната инфраструктура, санаторно-коруротния комплекс, са гарантирано осигурени с електроенергия. Крим започва новия курортен сезон без ограничения в електроснабдяването за потребителите.

При строителството на обектите на енергомоста са използвани най-съвременните технологии, предимно руски.

 

 

19

 

 

 

» Искам да благодаря на трудовите колективи от предприятията, инжинерните и научни центрове от различните региони на Русия за огромната работа, която свършиха. Тази свършена работа позволи завършването на строителството за рекордно кратки срокове и изпълнението на поръчението на Президента.

Кримските енергетици проведоха редица сложни и мащабни мероприятия по модернизацията на енергосистемите на Крим, в тясно взаимодействие с други ведомства, с колеги от руските региони.

В течение на десетилетия- още от съветско врем- полуостровът се развиваше в условията на получаване на електроенергия от север. Строителството на енергомоста наложи превключването на енергосистемите за получаване на електроенергия от изток. Това беше свързано с голям риск, тъй като никой досега не е правил подобно нещо. Въпреки това, нашите специалисти успяха да изпълнят тази задача успешно и подготвиха Крим за включването към енергомоста.

 

 

20

 

«Благодаря на Владимир Владимирович за подкрепата му, и за това че взе под личен контрол хода на изпълнението на всички мероприятия свързани с енергомоста. Също благодаря на всички, които се трудиха денонощно над проекта, който, най-накрая успешно завършихме!, » — каза Сергей Аксьонов.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;