Банкок има намерение да закупи от Москва нова партида хеликоптери, водят се преговори за доставка на техника и за сухопътните войски, заяви в интервю за РИА Новости премиерът на Тайланд Прают Чан-Оча.

 

«Подкрепям идеята за закупуване на въоръжение, военна техника и оборудване от Русия. Запознат съм с образците на руското въоръжение и техника още от времето, когато бях командващ сухопътните войски на Тайланд. Обсъждаме необходимите нови покупки на военна техника и оборудване, в това число и за ВВС, а и за сухопътните войски, по-точно на хеликоптери», — заяви Чан-Оча.

 

Той отбеляза, че Тайланд «вече използва няколко закупени от Русия хеликоптери».

 

«Интересува ни авиационната техника, която може да се използва в борбата със стихийните бедствия и за преодоляването на последствията от природни катаклизми и извънредни ситуации — например, при потушаване на горски пожари. Считаме, че е целесъобразно и взаимоизгодно да осъществим сътрудничество и в производствената сфера, например, да създадем в Тайланд база за монтиране, обслужване и ремонт на руска авиационна техника, която да обслужва целия регион в Юго-Източна Азия за страните, които използват немалко руски самолети и хеликоптери», — добави премиерът.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;