Москва призовава Киев да не се оттегля от договореностите, записани в Минските съглашения по урегулирането на положението в Донбас. Тя ще използва своето влияние върху Донецк и Луганск, така че те също да поемат своята отговорност за поетите задължения, каза главата на Министерството на външните работи на РФ Сергей Лавров.

 

„Ние се обърнахме с молба към нашите украински колеги, към министъра на външните работи Павел Климкин, Украйна да не се оттегля от тези задължения, които са и възложени, а ние, от своя страна, ще се стараем, това влияние, което имаме върху Донецк и Луганск да използваме така, че те също да отговарят за тези задължения, които са поели”, — каза той  Берлин пред журналистите за резултатите от срещите на ръководителите на Министерствата на външните работи от „нормандския формат”.

 

За съжаление, засега изводът ми е, че украинската страна непрекъснато предявява нови предлози, за да отлага реализацията на най — главната договореност за съгласуването на пакета за политическите аспекти по урегулирането”, — каза Лавров.

 

News front – България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;