Австрийските политици смятат Русия за важен партньор, и настояват за изграждане на добри отношения с Москва съобщават  ORF.

За Долна Австрия, Русия е станала един от най-големите пазари. Въпреки това, ситуацията се осложнява заради антируските санкции, в следствие на които износът от Долна Австрия за Русия, се е съкратил с 30 %.

 

 

Lower-Austria-Reichenau-general

 

» Последните няколко години доказаха, че санкциите не дадоха нито един от желаните резултати. И за съжаление, нанесоха значителен удар по селскостопанския сектор. За това се надявам, че след изтичането на срока им в края на юни, ние ще можем да постигнем съглашение за партньорство с Русия», — каза Петра Богуслав, член на местния икономически съвет.

 

Към настоящия момент е очевидно, че икономическите санкции се оказаха контрапродуктивни за двете страни. Очаква се, че след отмяната на санкциите обема на търговията между Долна Австрия и Русия ще се увеличи с € 250 млн до € 500 млн.

 

 

 

» Смятам, че Долна Австрия има много добра репутация, тъй като правителството на Русия подкрепя компании работещи тук. Даже самия факт на пристигането на руска делекация доказва, че Русия е заинтересувана в сътрудничество с Долна Австрия», каза Ханс Пенц, председател на местния законодателен орган.

Това не е първият случай, когато европейски политици и представители на бизнеса призовават за отмяна на санкциите срещу Русия.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;