«Венци и цветя» за брадатата жена и залезът на Европа, оркестърът да свири туш

"Венци и цветя" за брадатата жена и залезът на Европа, оркестърът да свири туш

На този ден преди две години Кончита Вурст вече бе спечел(а) Евровизия.

Да си спомним какво написа по повода западното издание.

Daily Mirror: Победата на Кончита Вурст е залезът на Европа, смята Русия

Победителката в „Евровизия“ Кончита Вурст е „подложена на нападки“ от страна на руските политици и знаменитости, твърди британското издание Daily Mirror. Владимир Жириновски нараче победата й „залезът на Европа“. Самата изпълнителка смята, че гласуването свидетелства за търпимостта и единството на европейците.

 

По време на обсъждането на резултатите от „Евровизия“ в ефира на руска телевизия знаменитости и политици от Русия „затрупаха с гневна критика“ победителката от музикалния конкурс Кончита Вурст, съобщи Daily Mirror.

 

Британският таблоид съобщи, че Владимир Жириновски е нарекъл крайния резултат от конкурса „залезът на Европа“, заявявайки:

 

„Те нямат вече мъже и жени, те имат само ТО“. А вице-президентът Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че резултатите от Евровизия показват на „евроинтеграторите тяхната европерспектива – брадатата жена“.

 

Тези „шокиращи коментари“ са завършека на усилията на Русия да „забрани“ на Кончита да участва в конкурса, отбелязва изданието. В Русия, Белорусия и Армения събираха подписки, за да изключат певицата от „Евровизия“ или изпълнението й да бъде изрязано.

 

Така или иначе, подчертава изданието, Кончита Вурст „не позволи тази критика да й подейства“. По време на пресконференцията певицата бе попитана следното: иска ли да предаде нещо на Владимир Путин. Тя отговори:

 

„Няма да ни спрат! Мечтая за свят, в който няма да ни се налага да си говорим за ненужни неща, като сексуалност, къде си родена или кого обичаш“.

 

В края на изявлението си австрийската изпълнителка добави:

 

„Чувствам, че днес Европа показа, че ние сме единство от абсолютно уважение и търпимост“.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...