Президентът на Русия Владимир Путин изрази увереността си, че Русия ще пробие всяка блокада, а не само енергийната, «ако някой иска да ни потренира».

 

В най-кратки срокове успяхме да пробием енергийната блокада на Крим. Не се съмнявам, че, ако се наложи, ние ще пробием всяка блокада, ако на някой му се прииска да потренира с нас», — заяви президентът на Русия по време на телемоста, посветен на енергообезпечаването на Крим.

 

Путин поздрави всички, които участваха в строителството на енергомоста, свързващ Кримския полуостров и континентална Русия.

 

«Eнергопрехода през Керченския пролив е много сложен технически проект, бяха приложени най-модерни технологии, а самата работа се извършваше с ударни темпове», — подчерта Путин. 

 

Той благодари за «самоотвержения труд, за добросъвестното и много отговорно отношение към работата» на инженерите, работниците, а също на всички, които са съпричастни към създаването на обекта.

 

«Всички вие знаехте, че изпълнявате много важна задача и се справихте с нея блестящо», — заяви президентът на Русия Путин.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;