Тази година 9 май, Денят на Победата беше посрещнат в целия свят с особен размах и искрена радост. Акцията » Безсмъртен полк» се проведе в 40 страни и тази година стана най-мащабната от момента на нейното основаване. В Русия в маршовете се включиха над 24 милиона души. Хората излязоха с портрети на своите близки и роднини сражавали се самоотверженно за Победата.

 

 

Героите на Втората Световна война бяха почетени в целия свят. Акцията обедини десетки страни на всички континенти.

Във България акцията » Безсмъртен полк» се проведе в национален мащаб, всеки град на страната ни оттдаде своята почит и признателност на героите: » Никой не е забравен, нищо не е забравено», защото истинските герои и истинските достойната борба за мир, са по- силни от всякакви политически игри.

В Търговище акцията » Безсмъртен полк» се проведе за първи път тази година по инициатива на Руски Клуб » Единство»,  с подкрепата на НД Русофили, Български Антифашистки Съюз, Съюз на Ветераните от войните, Съюз на запасните офицери. Събитието уважиха граждани и гости от близките населени места.

1

Координационният съвет на руските съотечественици в България и Федерацията » Съюз на съотечествениците» тази година разшириха провеждането на акциите » Безсмъртен полк». Организатори станаха Руските клубове- членове на Федерацията

» Съюз на съотечествениците»  в градовете  Бургас, Ботевград, Варна, Велико Търново,  Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич,  Карлово, Несебър, Павликени, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Силистра, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен, Хасково, Ямбол.

Във всеки един град акцията премина със свой собствен дух, но обединена от искрената човешка признателност към великият подвиг на незабравените герои.

screenshot 2016-05-10 001

screenshot 2016-05-10 0012

screenshot 2016-05-10 003

» Без 9 май 1945 година нямаше да има » Ода на радостта», нямаше да има обединена Европа >> няма по-силна дата в нашата човешка история, 9 май неразривно ще свързваме с твърдостта и непоколебимостта на руския народ и на другите народи  от Съветския Съюз..> това е денят, в който ние отдаваме почитта и достойнството, ден на благодарност и памет- победа на Доброто над злото» — каза Славчо Славчев, председател на областното и общинското ръководство на националното движение «Русофили».

 

 

Очаквайте фоторепортажи и от други градове във България, изпращайте ни Вашите снимки и видео за да разкажем как е преминал  празника в страната ни.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;