МОСКВА, 9 май. /News Front/ Президентът на Русия Владимир Путин стана един от участниците в акцията » Безсмъртен полк». Държавният глава на Русия за втори път взема участие в паметното шествие, носейки портрета на баща си.

 

 

23

снимка / Агенция ТАСС/

 

 

За президента на Русия, както и за абсолютното болшинство от руснаците, Великата Отечествена война, е част от историята на семейството. Владимир Путин не веднъж е разказвал, как неговия баща, Владимир Спиридонович Путин, е заминал за фронта, как е воювал и е получил тежко ранение до » Невския петачок», където съветските войски са удържали не голям, но стратегически важен, за бъдещото разкъсване на Ленинградската блокада плацдарм. Владимир Путин често споменава и за майка си, Мария Ивановна, която е преживяла блокадата, и за по-големия си брат, който умира от дифертит през 1942 година. Самия Владимир Путин се ражда седем години по-късно след Победата.

 

 

27

снимка / Агенция ТАСС/

 

Акцията » Безсмъртен полк», в която участниците излизат на марш с портетите на своите близки и роднини -фронтовици, се провежда за пети път. Тази година- в хиляди населени пунктове в Русия, както и в над 40 други държави почитат паметната дата и героите дали живота си за победата над фашизма.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;