АНКАРА, 9 май — Асоциацията на руската култура и рускоговорящите младежи в Анкара проведоха в столицата на Турция акциите » Безсмъртен полк» и  » Георгиевска лента».

 

 

18

 

 

В акциите участваха над 100 руски граждани от Русия, Белорусия, Украйна, Казахстан, Азербайджан, Латвия, Туркмения. В рамките на мероприятието се откри изложба на известния фотохудожник Сергей Ларенков, изложба на детски рисунки, концерт подготвен от ученици и студенти, на който прозвучаха военни песни и стихове. На Паметната стена всички желаещи имаха възможността да оставят фотографиите на своите деди и паметни надписи.

 

 

19

 

 

20

 

 

21

 

 

 

22

 

 

» За мен това е много трогателен и важен ден. Моят дядо е ветеран от Великата Отечествена война, който успява да стигне до Виена. Когато ние внуците му, го молихме да ни разказва за войната, винаги казваше: не искам, вие или вашите деца да преживеете някога онези ужаси, които преживяхме ние тогава. За мен е изключително важно децата ми да знаят за войната. Да знаяти помнят, че в тази война са победили не американците, а съветския народ»- заяви председателят на Асоциацията на руската култура в Анкара Лариса Луткова- Тюркян.

 

В акцията участие взеха и граждани на Турция

 

 

» Много се радваме, че можем да отбележим Денят на Победата с нашите приятели от Русия. Думата «победа» за мен означава нещо много важно. Нашите и ваши деди и прадеди са се борили за мир, за своята родина и за добро. Слава на всички герои, загинали във войната»- каза студентът от университет Хази в Анкара, Бурак Йълмаз.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;