Миньорите от украинската шахта „Нововолинская”, заявиха готовност, след 9 май да започнат стачка заради неизплатените си заплати, съобщи в петък председателят на Конфедерацията на свободните профсъюзи и Независимия профсъюз на миньорите в Украйна, Михаил Волинец.

 

 

„Миньорите от държавното предприятие „Мина №1 „Нововолинская”, са готови да започнат стачка. Във връзка с неизплатените заплати за месец февруари, март и април от настоящата година, миньорите настояват за среща с неотдавна назначения министър на енергетиката и въгледобивната промишленост Игор Насалик… Ако исканията на миньорите бъдат игнорирани, те имат готовност, след 9 май да прибегнат към стачни действия” – написа Волинец на своята страница във Фейсбук.

 

Лидерът на Независимия профсъюз отбеляза също така, че предприятието, досега не е изплатило паричната помощ на семействата на миньорите, загинали при авария в мината през януари, тази година. Той съобщи, че миньорите са потърсили помощ от депутатите на Радата Игор Гузя и Дмитри Ярош.

 

 

News front – България

 

Тагове: ; ; ; ;