Акция на «Безсмъртния полк», организирана в памет на загиналите по времето на Втората световна война, се осъществи в събота в Рим, в нея участват около 300 човека.

 

В италианската столица акцията започна около 14 часа местно време в учебно-методическия център по изучаване на руски език и култура «Николай Гогол».

 

Както разказа за РИА Новости координаторът на акцията в Рим Наталия Переславцева, всички желаещи да участват в акцията са донесли снимки на своите роднини, участници във Втората световна война, както и кратка информация за тях.

 

«Ние направихме галерия от техните портрети на «Стената на паметта», а в двора на училището ще преминем в неголям марш», — сподели Переславцева.

 

Според нея, участниците са били 300, в това число представители на посолството на Русия, Белорусия, Армения и Казахстан.

 

Акция на «Безсмъртния полк» бе проведена в събота и в Милано. В неделя маршът ще премине във Венеция, а на 10 май в Неапол.

 

В рамките на празничните мероприятия за Деня на Победата на Апенините  ще бъде преведена традиционната акция «Георгиевска лентичка». Основните мероприятия в различните градове в Италия ще се проведат на 9 май.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;