В рамките на празненствата в чест на Деня на победата акцията » Безсмъртен полк» ще премине в 39 държави. Марши ще се състоят в Русия, България, САЩ, Великобритания, Германия, Украйна, Китай, Армения.

 

 

47

 

Акцията » Безсмъртен полк» се провежда всяка година и се посвещава на героите дали живота си за победата във Великата Отечествена война. За първи път тази година акцията се проведе и в Пекин с разрешението на властите на китайската столица, в градския парк Нанигуана, който се намира до Руския културен център.

 

По думите на организаторите, властите на града са разрешили участие в акцията на не повече от 50 души, но въпреки това смятат, че получаването на разрешението вече е голям успех, имайки предвид местните китайски закони. Участниците в шествието преминаха със снимки на своите роднини взели участие във войната. Желаещите разказваха истории, които се предават от поколение в поколение, след това под военна музика преминаха тържествено по парка, закичени с георгиевски ленти.

За първи път акцията ще премине и в столицата на Армения Ереван. В много градове на България също тече усилена подготовка за акцията.

 

» Безсмъртния полк » е обществена акция, представляваща марш, във който хората носят снимки на своите роднини, близки, ичаствали във Великата Отечествена война. Провежда се в Деня на победата в Русия и други страни. През 2015 година в Русия над 12 милиона участват в шествието на » Безсмъртния полк».

 

9 май 2016 светът ще отбележи 71 години от освобождаването от фашизма и ще благодари на Русия за великия подвиг.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;