НАТО трябва да разположи още повече войски на границата с Русия, заяви в ефира на FoxNews  екс-комнадващия на силите на лианса в Европа адмирал Джеймс Ставридис.

 

 

7

 

По негови думи, Москва разчита, че усилването на руските войски на западните граници ще застави НАТО да отстъпи, но за алианса това е най-лошия вариант подчерта Ставридис.

 

» Ние сме длъжни да покажем на Русия, че няма да й поволим да решава, да се намират или не американски войски в такива държави като Полша, Румъния, Естония, Латви, Литва»- каза той

 

Ставридис изрази увереност, че след извеждане на американските войски от Източна Европа ще последва излизането на САЩ от НАТО.

 

 

» За това ние трябва да продължим да разполагаме там наши войски. За Русия разполагането на допълнителни сили не е изгодно в дългосрочна преспектива, тъй като икономиката й не чак толкова силна..а и да не забравяме санкциите<…> Това е точно тази стратегия, която доведе до падането на Берлинската стена»-заяви американския адмирал.

 

 

Както отбеляза журналистът от FoxNews, тази стратегия е използвал президентът на САЩ Роналд Рейгън. Неговата политика

» мир  чрез укрепление» се съпровождала с увеличение с 40 % на бюджета за нуждите на отбраната в периода 1981-85 години.

Видеото може да видите на http://video.foxnews.com/v/4879988687001/stavridis-on-putin-we-need-to-meet-strength-with-strength/?intcmp=hpnav#sp=show-clips/daytime

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;