Председателят на Върховната Рада на Украйна Андрей Парубий поясни защо парламентът има толкова ниско ниво на доверие сред населението.

 

«Убеден съм, че реформирането на ВР е една от най-важните задачи, която стои понастоящем пред цялото общество, защото, съгласно Конституцията, в парламентарно-президентската република парламентът е лицето на цялата украинска власт. За съжаление, състоянието в момента е неудовлетворително. ВР има един от най-ниските показатели на доверие сред населението. В най-кризисните периоди от съвременната украинска държавност ВР е била мястото, което е изглаждало обществените конфликти», — заяви Парубий.

 

Той заяви още, че украинците очакват по-ефективни и по-бързи действия от ВР.

 

«Защо се случи така, че е налице такава огромна липса на доверие към депутатите от ВР на Украйна. В голяма степен това е, защото хората очакват по-ефективни и по-бързи действия от ВР на Украйна и защото за гражданите на Украйна е изключително важно, виждайки работата на ВР на Украйна, да виждат дисциплинирани и мотивирани хора. За съжаление, много често, когато не откриват тези външни симптоми, хората остават разочаровани», — отбеляза спикерът.

 

Но спикерът на Радата забрави за спомене високото ниво на корупция сред чиновниците, което е и главната причина за недоверието към депутатите.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;