Акцията «Лента Победы: Я помню! Я горжусь» ще се състои в събота в ереванския парк, носещ името на Киров, съобщи в петък обществената организация «Руско-арменски алианс на младежта» (РААМ).

 

«Акцията ще бъде проведена в рамките на подготовката за провеждането на мероприятия, посветени на 71-та годишнина от Победата на съветската армия във Втората световна война и превърналата се вече в традиционна за Армения акция «Георгиевска лента», — се казва в съобщението.

 

Организатор на акцията е РААМ с подкрепата на Руския център за наука и култура в Ереван. В мероприятието ще вземат участие представители на Общоарменския център «Серунд» (Поколение), студентският съвет от филиала на МГУ в Ереван, а също младежки и организации на ветерани в Армения.

 

«Войната завърши отдавна, но пред младото поколение стоят задачи и призиви да съхранят историческата памет на своя народ, да не се допусне фалшифициране на историята, да се възпита уважение към традициите на страната и да се формират ценности, значими за цялото общество», — каза представителят на РААМ Рафаел Погосян.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;