Полкът със специално предназначение от Националната гвардия на Украйна «Азов» заяви за желанието си да направи факелно шествие в Запорожска област в чест на втората годишнина от създаването си.

 

Полк «Азов» е базиран в Мариупол, Донецка област. По-рано бе разположен в Бердянск. Той участва активно във военната операция в Донбас.

 

«На 5 май 2016 г. в Мариупол Донецка област ще се състои тържествено факелно шествие в чест на втората годишнина от създаването на «Азов», — се казва в съобщението на сайта на полка.

 

В шествието ще вземе участие и гражданския корпус на «Азов».

 

Както съобщава бизнес-порталът ЛИГА.net, ръководството на Запорожска област е против провеждането на мероприятието в Бердянск.

 

«Полк «Азов» иска да участва с 500 човека и техника. Считам, че не е време да се правят факелни шествия през нощта, защото след това медиите от недружелюбните страни ще ни характеризират по съответния начин. Затова сме категорично против, но все пак ще се доизработи позицията», — цитира порталът становището на председателя на Запорожската областна държавна администрация Константин Бриля.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ;