Днес командването на НАТО на официална церемония си взема «движдане» с предишния главнокомандващ силите на НАТО в Европа генерал Филип Бридлав.

 

Самият геерал Бридлав нарече президентът на Русия Владимир Путин „глас на здравия разум“ по време на обкръжението си по повод слизането му от поста.

 

Мандатът на Бридлав изтича на 31 май.

 

Според него, евентуалното слизане на Владимир Путин от президентския пост в Русия може да доведе до промени, които „съвсем не е задължително да бъдат към по-добро“.

 

„Той  е гласът на здравия разум в близкото си обкръжение“, каза генералът в интервю за The Wall Street Journal.

 

Бридлав допълни, че ако в Русия изневиделица се случат промени и Путин си замине от властта, то това „съвсем не е задължително да бъдат към по-добро“.

 

Генерал Бридлав оцени големия напредък на Руската Федерация във военното дело.

 

«Голяма част от проблемите, които в миналото подкопаваха боеспособността на руската армия, вече са решени», — изпадна в откровение генерал Бридлав.

 

Той добави още, че след разпадането на СССР правилата на играта са били определяни без участието на Москва. По тази причина днес Русия иска да извоюва мястото на равен партньор на световната сцена.

 

Генерал Бридлав ще бъде сменен на поста главнокомандващи силите на НАТО в Европа от генерал Къртис Скапароти, популярен с твърдата си ръка по време на командването на американските сили в Южна Корея.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;