Днес в столицата на Черна Гора Подгорица в 20:00 местно време ( 21:00 наше) ще започне поредния антиправителствен протест. Протестта е свързан с планираното заседание на Скупщината ( чергорския парламент) и разглеждането на въпроса за влизането на част от опозиционните сили в правителството на премиера Мило Джуканович.

 

 

 

13

 

Опозиционния блок » Демократичен фронт» е категорично против подобно решение от страна на опозиционерите, смятайки подписването на такъв договор за «предателски» се казва в анонса на предстоящия митинг. Самия » Демократичен фронт» не възнамерява да се връща в Скупщината, смятайки парламента за нелегитимен и корумпиран орган.

 

 

5

 

 

 

От есента на миналата година в Черна Гора не стихват антиправителствените протести, чийто повод стана решението за влизането на страната в НАТО, въпреки волята на болшинството от гражданите. Един от първите антинатовски протести беше жестоко разгонен, но това само усили трупаното от десетилетия недоволство на черногорския народ: нечестни избори, корупция и шуро-баджанщина във властта и номинална стойност на «системната» опозиция- всичко това застви черногорския народ да възстане срещу антинародните решения и да се бори. Редакциите на News Front ще предават на живо от мястото на събитието тази вечер, с обявено начало 21:00 българско време.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;