Активисти за няколко часа успяха да блокират движението на колоните с военна техника от САЩ изпращана в Молдова за провеждането на военни учения на НАТО.

 

 

8

 

 

Пътя на военните беше преграден от депутати на опозиционната молдовска партия на социалистите. По думите на техния представител Игор Додон, активистите са проверили документите на американските войници и са провели с тях профилактични беседи. Участниците в акцията скандираха също така лозунги като » Молдова е неутрална държава» и » НАТО не ни трябва.

 

 

След идването на полиция и екипи от специалното подразделение на МВР Молдова колоната с американска техника е продължила движението си. Акцията е преминала без стълкновения.

Специалните кореспонденти на международна информационна агенция  News Front успяха да заснемат екслузивни кадри от мястото на събитието, които може да видите тук.

 


 

 

 

В Молдова от 3 до 20 май 2016 година се провеждат военни учения на НАТО съвместно с американския контингент.  В маневрите Dragon Pioneer-2016 участват 198 военнослужещи от 2-ри кавалерийски полк на САЩ и 165 военнослужещи от Националната армия на Молдова.

Акцията отразява несъгласието с провеждането на военни учения на НАТО на територията на страната.

Очаквайте подробности по темата.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;