Авторски видео кадри от специалния екип кореспонденти на News Front, Слободан Петрович

Днес 3 май 2016 година в Подгорица, столицата на Черна Гора се състоя масов антиправителствен протест.


 

Митингът е свързан със заседанието на Скупщината ( парламента) по повод разглеждането на въпроса за влизане на част от опозиционните сили в правителството на Мило Джуканович.

 

 

Представители на Демократичен Фронт призоваха за оставката на Мило Джуканович, наричайки действията му предателски по отношение на народа на Черна Гора.

 

 

» Нашите постоянни искания са оставка на Джуканович, и избори. А сега имаме и още едно искане: Утре всички влизайки в Скупщината, пред камерите и в директен ефир да заявим какво се случва в действителност. Властта на Джуканович и неговия режим можеха да паднат, но кой го подкрепи тогава? Тези, които му дадоха гласовете си- 15 месеца фалшивата опозиция помага на корупционния режим, при това все едно води преговори от наше име.- каза Марина Йочич от Демократичен Фронт.

 

 

 

» Моля депутатите от ДФ да влязат в Парламента и да обяснят на гражданите природата на фалшивата опозиция. Ние днес сме тук за да кажем на диктатора ( Джуканович), че не е успял и няма да успее да ни сломи. Жестокото разгонване на нашия митинг на 24 октомври, беше ясен знак, че този режим се страхува от нас. Лъжливата опозиция помага на Джуканович да спре промените към по-добро.»- заяви Милун Джохотович, представител на ДНП ( Демократична народна партия).

 

Утре, 4 май 2016, предстои дискусия по подписването на споразумението.

Очаквайте подробности по темата.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;