Руският анализатор Виктор Литовкин коментира за предаването «Събота 150» по «Хоризонт»:

 

«Чрез НАТО САЩ представят своето въоръжение и налагат и своята политика в областта на отбраната. На европейските държави се налага да се съобразяват с действията на САЩ и това е разбираемо, защото САЩ плащат повече от 75 % от бюджета на Организацията, а европейските държави паразитират и използват неговите ресурси за укрепване на своята сигурност.

 

Трябва да има директни преговори между Москва и Вашингтон, за да има промяна на политиката в сферата на сигурността.

 

Такива разговори  може да има, когато САЩ почувстват, че без Русия не може. Когато САЩ разбраха че ракетно-ядреният им потенциал е равен с този на Русия, тогава те сключиха с нас договор за съкращение на настъпателното стратегическо ядрено въоръжение.

 

Когато САЩ видяха че Русия може да се справи без тях в Сирия,  те сключиха с Москва съглашение за разделяне на въздушното пространство на страната, а после беше постигната договореност и за обмен на специална информация.

 

Виждате, че когато Русия показва на САЩ своята сила и мощ тогава Вашингтон води преговори.

 

В румънското пристанище Констанца пристигнаха два американски бомбардировача, с което беше изпратен сигнал, че границата на НАТО се охранява. 

 

С два бомбардировача Русия не може да бъде изплашена.

 

Ние сме ракетно-ядрена държава, което дава възможност за отговор за всякакъв тип заплахи.

 

Що се отнася до границите на НАТО, Русия няма намерение да воюва с които и да било, за какво ни е това?

 

Напротив!

 

НАТО се приближава до Русия.

 

Ако Алиансът беше останал до тези граници, на които беше до разпадането на Съветския съюз, Москва повярвайте ми нямаше да обръща внимание на НАТО».

Тагове: ; ; ; ; ; ;