На 1 май в България отбелязваме Международния ден на труда и работническата солидарност.

 

Актуалността на този ден не може да помръкне, докато на света мнозинството хора работи на заплата, за да осигури безгрижното съществуване на шепа капиталисти.

 

На този ден отбелязваме необходимостта от работническа солидарност между работниците от цял свят. Отбелязваме борбата за високи трудови възнаграждения, за ниски цени на стоките и храните за широка употреба, за социалистическа икономическа система.

 

Ние, българските работници, не желаем да плащаме войните и политиката на капиталистическите върхушки. Ние не искаме да бъдем съвременен еквивалент на робите и крепостните селяни. Нашата борба е за политическа и икономическа Свобода.

 

Ние призоваваме наемните работници от всички сектори на българската икономика да намерят сили в себе си и да застанат редом в общата борба за премахване на пазарно-експлоататорската система, която унищожава държавата и икономиката ни, която унищожава бъдещето ни като нация.

 

Нашите врагове са онези, които крадат от труда ни и водят нестихващи войни по цял свят.

 

Нашите врагове са САЩ и Западна Европа, които, скрити зад приказки за „демокрация“ и „човешки права“ налагат откровена политико-икономическа диктатура по цял свят, която дава демокрация и човешки права на шепа олигарси-капиталисти.

 

Ние се борим за свободна България – с развита промишленост, култура и селско стопанство; с всеобхватно образование и здравеопазване.

 

Ние се борим за нова икономическа система, която да стъпи на социалистически основи и да възроди българската нация от пепелта на капиталистическата мизерия и диктатура.

 

Честит Първи май!

 

Честито Възкресение за българската работническа класа!
Павел Иванов
Съюз на комунистите в България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;