Съветът за сигурност към  ООН отхвърли декларацията на Русия за изпълнение на минските съглашения и събитията в Одеса на 2 май 2014 г., съобщиха руските новинарски агенции.

 

Според постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, отговорност за отхвърлянето на документа носят САЩ и Великобритания.

 

«За последните 24 часа само делегацията на Украйна е определила теста от декларацията на Русия като неприемлив», — допълни Чуркин. 

 

Заместник-постоянният представител на САЩ в ООН Мишел Сисон заяви готовност на страната му да работи по предложението, ако то ще отрази общата ситуация в Украйна, която според Сисон, се е влошила заради действията на Русия.

 

«Изключително безпардонно американците и англичаните не позволиха заявлението, което предложи Русия, да бъде предоставено на пресата“, — каза още Чуркин.

 

„В Одеса вече има напрежение по този въпрос, налице са съобщения, че ще се провеждат различни мероприятия на батальона „Азов“ и други известни със своите безчинства в Източна Украйна хора“, заяви постоянният представител на Русия към ООН.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;