Patrick J. Buchanan

В своя неотдавнашен коментар Dennis Prager направи проницателна забележка:

 

«Значителна част от водещите консервативни журналисти нямат понятие за катастрофата, до която доведе безбожието на Запада».

 

Според тези консерватори, «Америка може да преживее смъртта на Бога и религията», — отбелязва Прагер, но те грешат.

 

Наистина, последното половин столетие потвърждава становището му, се казва в статията. Религията на народите, тяхната вяра създава културата им, а тяхната култура създава тяхната цивилизация. А когато умира вярата, умира и културата, умира цивилизацията. Тогава народите започват да измират.

 

Нима това не е най-новата история на Запада?

 

Днес нито една западна цивилизация няма такъв коефициент на раждаемост, който би могъл да предотврати изчезването на коренното население. Към края на този век другите народи и другите култури ще бъдат болшинство в Стария Континент.

 

Същата съдба очаква и европейския човек. Той ще бъде победен, асимилиран и после ще изчезне..

 

В същото време като количество европейските народи — руснаци, немци, британци, балтийци — намаляват. Населението на Африка, според оценки на ООН, в близките 34 години ще се удвои и значително ще надвиши 2 милиарда.

 

Какво се случи със Запада?

 

Когато представителите на европейските елити престанаха да вярват в християнството, те започнаха да се обръщат към идеологиите, които доктор Ръсел Кирк нарича «секуларни религии» (светски, бел.ред.)

 

Западният човек днес поглежда към новите религии — егалитаризма, демокрацията, капитализма, феминизма…Тези нови религии придават смисъл на живота на милиони, но те са неадекватен заместител на тази вяра, която създаде Западът, продължава авторът.

 

Всички западни империи престанаха да съществуват, а децата на някогашните подчинени народи пресичат Средиземно море, за да се заселят отново в метрополиите, чието коренно население намалява и измира.

 

От 1975 година две европейски страни — мюсюлманска Албания и Исландия — имат достатъчно ниво на раждаемост, за да поддържат народите си в живо състояние.

 

Отчитайки намаляването на населението вътре в Европа и миграционните вълни, носещи от Африка, а също от Средния и Близкия Изток, ислямска Европа, съдейки по всичко, ще стане реалност до края на този век.

Снимката е от Франция
Снимката е от Франция

Владимир Путин, който е непосредствен наблюдател на гибелта на СССР, вероятно разбира принципното значение на християнството за Матушка Рус и се опитва да възроди Православната църква, а и да върне нейния моралния кодекс в руските закони.

 

А какво стана с Америка — «страната на Бога»?

 

Християнството в Америка е отлъчено от училищата и обществения живот в продължение вече на две поколения.

 

В резултат сме свидетели на поразителен и рязък социален упадък.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;