Русия няма да позволи на опонентите си да пристъпят «червената линия» в борбата с руската журналистическа общност, която защитава националните интереси на страната, заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на форума ОНФ.

 

«Самите вие знаете, което предизвиква дори тревога сред нашите партньори — каква ефективна работа извършва значителна част от нашата журналистическа общност. Сега те започнаха да се борят с нашите журналисти, обявявай работата им за пропаганда. Всичко, които опонентите ни правят, го наричат свободна журналистика. А всичко, които правят за защита на руските национални интереси нашите — те го наричат кремълска пропаганда. Ето това са т.нар. двойни стандарти», — заяви Путин.

 

Така той коментира изявлението на един от участниците във форума, който говори за информационната война, която, както той счита, се води срещу Русия за формирането на нейния негативен образ.

 

«В това няма нищо неочаквано. Но точно тук не бива да се пристъпват червените линии, ние не трябва да ги пристъпваме, но ние и няма да позволим те да пристъпват червените линии по отношение на нас, това вече го показахме неотдавна», — подчерта Путин.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;